Podcast naar Blog

Work smarter, not harder!

N

Word beter vindbaar via Google

N

Geef je podcast aflevering een tweede leven in tekst-vorm

N

Maak je podcast beter vindbaar door ze in de blogs te zetten

N

Verhoog je omzet door het gebruik van affiliate linkjes op je website

N

Maak je content ook toegankelijk voor mensen die geen podcasts luisteren

"
Podcast laten editen

Waarom blogs laten schrijven?

Google is de grootste zoekmachine. Op het moment dat mensen een vraag hebben of iets willen weten, grijpen zij het eerst naar Google. Doe hier je voordeel mee en zorg dat ze dan op jouw website terechtkomen.

Je wilt je vindbaarheid via Google vergroten en weet dat het goed is om SEO-vriendelijke blogs te schrijven.

Elke keer denk je ‘ik zou toch eens wat vaker blogs moeten schrijven’, maar het lukt niet. Het krijgt geen prioriteit en er zijn altijd dingen die op dat moment belangrijker zijn.

Je hebt ook helemaal geen zin om urenlang te schrijven, terwijl je in die tijd ook een podcast kan opnemen, nieuw aanbod kan creëren, meer klanten kan helpen en een cursus kan maken. Dat is tenslotte wat je leuk vindt om te doen en wat geld oplevert.

Maar het blijft in je hoofd hangen, want… hoe fijn zou het zijn als er meer mensen via Google komen en je er een duurzaam marketingkanaal bij hebt?

Wat als je SEO-vriendelijke blogs kan laten schrijven door iemand, vanuit de content die jíj al hebt gemaakt?

Jessica
De starters podcast

”Jessica is echt een topper!

Ze helpt me met het editen en online plaatsen van mijn podcasts en zorgt ervoor dat er van alle afleveringen een blog gemaakt wordt.

Jessica denkt super goed mee, is proactief en heeft echt verstand van zaken. Het is super fijn om met haar samen te werken en het levert mij enorm veel tijd op.

Ik gun iedereen een Jessica! 😉”

– Kim | Ontdek Je Bestemming

Podcast naar blog

Herken jij dit?

Je haalt op dit moment geen of weinig content uit je podcast nadat je hem hebt opgenomen.

Je bent continu nieuwe content aan het bedenken, maar wéét dat je dit slimmer aan kan én wil pakken.

Blogs zijn al een lange tijd niet meer op je website gekomen, waardoor je vindbaarheid via Google laag is.

Soms baal je ervan dat je content nu niet beschikbaar is voor de mensen die niet naar podcasts luisteren.

Zelf heb je helemaal geen zin en tijd om blogs te schrijven van je podcast afleveringen. Je kan je tijd wel beter gebruiken.

Het laten schrijven van blogs vind je nog een beetje spannend, want hoe kan iemand anders nou goede blogs schrijven voor jouw bedrijf?

Stel je voor…

Je wordt gevonden via Google door de SEO-vriendelijke blogs die op je website staan.

Niet alleen heb je meer bezoekers op je website, ook je podcast wordt nu beter gevonden doordat deze in je blogs staan.

Er wordt vaker een match call ingepland en er staan meer mensen op je mailingslijst. Ook krijg je af en toe een leuk extra’tje door de website bezoekers die op je affiliate linkjes klikken.

Je blogs kun je makkelijk teruglezen, waardoor het schrijven van social media posts nu veel sneller gaat en makkelijker voelt.

Ook haal je er quotes uit die je op andere pagina’s van je website plaatst.

Het voelt goed om nu meerdere duurzame marketingkanalen online te hebben staan, wetende dat dit een slimme investering is voor de toekomst van je bedrijf.

Jessica
Review Roëlla

”Jessica is een topper in haar vak. Ze heeft voor mij mijn podcasts omgezet in blogs en ik werd hierin volledig ontzorgd. De blogs zien er altijd netjes uit, staan direct in een goede layout en zijn fijn om te lezen. Daarna denkt ze ook altijd heel erg mee hoe dingen anders of beter kunnen, iets wat ik enorm kan waarderen. Het samenwerken met Jessica heeft me enorme tijdswinst opgeleverd en dat is enorm waardevol!

– Roëlla Vermeiren | Virtueel assistent worden

Hoe het werkt

  • Wanneer je interesse hebt in het laten schrijven van blogs, plan dan een Match Call in. Hierin bespreken we de mogelijkheden en kijken we of er een klik is.
  • Als we willen samenwerken, dan koppel ik je aan een tekstschrijver uit mijn team. Ik vind het heel belangrijk dat er met een goede energie geschreven wordt, dus ik kies iemand uit mijn team waarvan ik verwacht dat die jouw onderwerpen leuk vindt.
  • In het vervolg van de samenwerking zul je vooral contact hebben met haar.
  • De samenwerking verloopt gestructureerd. We spreken af wanneer jij je aflevering aanlevert/online zet en wanneer de blog is geschreven. Dit is iedere maand hetzelfde, zodat je weet waar je aan toe bent.
  • De blogs publiceer je (in de meeste gevallen) zelf. Je kunt hierdoor zelf de affiliate linkjes toevoegen.
  • Tijdens vakanties en ziekte van het teamlid zal er vooruit worden gewerkt óf met terugwerkende kracht worden ingehaald. Het schrijven van teksten is persoonlijk en daarom niet handig als iemand anders uit het team het voor 1x overneemt.

Investering

Tijdens de samenwerking werken we met een abonnement. Deze is op maat gemaakt. Tijdens de eerste maand zal ik achteraf factureren om erachter te komen hoeveel tijd het ongeveer kost om jouw podcast afleveringen om te zetten naar blogs. Natuurlijk geef ik  je vooraf wel een indicatie.

Vervolgens gaan we een abonnementsvorm aan. Iedere maand neem je hetzelfde abonnement af, afhankelijk van de gemiddelde duur van je aflevering. De betaling hiervoor vindt plaats aan het begin van de maand, voorafgaand op de maand. Is de aflevering een keer langer dan het afgesproken aantal minuten? Dan komt dit extra bovenop de factuur van de volgende maand.

*Ik werk niet met podcasters die minder dan om de week publiceren. (zie het als een goede stok achter de deur om je podcast en blog serieus te nemen en consistent te publiceren). Meer dan 1x per week is wel mogelijk.

Hieronder zie je een prijs-indicatie.

1x per week

1x per week

0-15 minuten: €580,- (excl. btw.) per maand
15-30 minuten: €774,- (excl. btw.) per maand
30-45 minuten: €1161,- (excl. btw.) per maand

om de week

Om de week

0-15 minuten: €297,- (excl. btw.) per maand
15-30 minuten: €396,- (excl. btw.) per maand
30-45 minuten: €594,- (excl. btw.) per maand

Diensten combineren

Natuurlijk is het mogelijk om verschillende diensten te combineren. Laat bijvoorbeeld je podcast afleveringen editen én er een blogpost van schrijven!

Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Let’s meet!

Veel gestelde vragen

Schrijf je de blogs zelf?

Nee, ik schrijf de blogs niet zelf. Ik heb een team van toppers om me heen verzameld die hier veel beter in zijn 🙂

Ik koppel je aan mijn teamlid waarvan ik denk dat jullie een goede match zijn. Vervolgens heb je voornamelijk met haar contact

Publiceren jullie de blogs?

Nee, de meeste klanten vinden het fijner om dit zelf te doen. Op die manier kan je hem zelf nog even doorlezen en affiliate linkjes toevoegen.

Verder staan de blogs helemaal klaar inclusief de embedded player van de podcast, een call to action en linkjes naar andere pagina’s en blogs op je website.

Wil je hem wel liever laten publiceren zodat jij er helemaal geen tijd meer aan kwijt bent? Dan is dat natuurlijk ook prima en een simpele druk op de knop voor ons.

Kan ik feedback geven op de blogs?

Natuurlijk kan je feedback geven! Niks is belangrijker dan dat jij happy bent met de blogs die zijn geschreven. In het begin zal het misschien ook wat meer tijd kosten omdat je feedback geeft, maar dat is een investering in een goede samenwerking waarbij het duidelijk is hoe jij het voor je ziet.

Hoe ziet het eruit als een podcast wordt omgezet naar een blog?

De blogs zijn volledig geschreven aan de hand van jouw podcast aflevering. Er wordt niks zelf opgezocht of bij ‘verzonnen’, waardoor het dus volledig vanuit jou komt. 

Natuurlijk wordt de aflevering niet letterlijk uitgeschreven, dat is niet fijn om te lezen.

Het wordt dus eigenlijk een ‘normale’ blog zoals je ze kent: Titel, kopjes, teksten, quotes, dikgedrukte woorden, afbeeldingen etc. Maar deze keer is het afkomstig van een stuk content dat jij al eerder heb gemaakt, waardoor het jouw tone of voice bevat.

Heb je voorbeelden van blogs die je hebt geschreven?