Podcast Mentorship

Maak van je podcast een succesvol marketingkanaal!

N

Een podcast die je bedrijf ondersteunt!

N

Meer luisteraars, klanten en omzet

N

Je podcast slimmer en sneller inzetten

N

Analyseren en optimaliseren

N

1-op-1 begeleiding

"
Jessica

Hey Podcaster!

Hoe zou het zijn als je je podcast sneller verder kunt laten groeien? Als je weet wat ervoor nodig is om sneller meer luisteraars te krijgen en als je weet wat je moet doen om klanten uit je podcast te halen?

Tijdens dit traject ga ik samen met jou aan de slag om je podcast slimmer in te zetten als marketingkanaal zodat het je geld en tijd gaat opleveren in plaats van kost! Het wordt een ondersteuning van je bedrijf op lange én korte termijn en je weet precies waar je mee bezig bent.

Schermafbeelding

Herken jij dit?

Je hebt al een podcast en luisteraars, maar je zou er graag meer uit willen halen.

Je vindt je podcast een fijne manier om je verhaal te vertellen, maar weet eigenlijk niet echt hoe je het kan laten werken voor je bedrijf.

Je krijgt regelmatig leuke reacties van je luisteraars, maar haalt er nog weinig klanten uit.

Je weet hoe het technische deel werkt, maar het kost je voor je gevoel nog erg veel tijd om hem online te krijgen.

Je bekijkt je statistieken wel, maar weet niet zo goed wat je verder met die informatie kunt doen.

Je zou graag meer content uit je podcast willen hergebruiken, maar weet niet wat hierin voor jou het belangrijkste is en hoe je dat snel kunt doen. 

Het lijkt je ook heel tof om (in de toekomst) naast klanten op andere manieren geld uit je podcast te halen, maar weet niet hoe en waar je moet beginnen. 

Jessica

Stel je voor dat…

N

Je precies weet wat ervoor nodig is om jouw podcast te laten groeien en de juiste acties onderneemt om ervoor te zorgen dat dit ook gebeurt.

N

Je weet wat je moet doen om klanten uit je podcast te halen, zodat je podcast voor je gaat werken op korte én lange termijn.

N

Je duidelijke actiepunten hebt om je bereik en zichtbaarheid te vergroten.

N

Het podcast proces sneller en makkelijker gaat, terwijl je meer content maakt en meer resultaat ziet.

N

Je feedback krijgt op je afleveringen en de statistieken, weet wat je te doen staat en accountable wordt gehouden.

N

Je niet alleen werkt aan de groei van je podcast, maar aan je hele customer journey en business waar jouw podcast het #1 marketingkanaal is en alles elkaar ondersteunt.

De prentenboekencast

“Sinds we met Jessica samenwerken bekijken we wekelijks met plezier de luisterstatistieken en onderzoeken enthousiast hoe we daarop kunnen anticiperen.

Het was een geweldig moment toen we ontdekten dat mede door de tips van Jessica het aantal unieke luisteraars verdriedubbeld bleek!”

– Monique Baggen

Jessica

Laat me je helpen!

Je hoeft het niet alleen te doen!

Het is mijn passie om jou te helpen bij het laten groeien van je podcast, zodat je het effectief gaat inzetten als jouw #1 marketingkanaal.

Je podcast zal je tijd, energie en meer klanten gaan opleveren!

Ik luister al jaren iedere dag naar podcasts en heb inmiddels zelf ook een podcast waar ik iedere week een nieuwe aflevering publiceer én regelmatig nieuwe klanten uithaal.

Tijdens dit 1-op-1 traject begeleid ik jou bij de groei van je podcast en het inzetten als jouw #1 marketingkanaal.

Het gaat niet alleen over je podcast, maar over je hele business en customer journey. Het hoort er allemaal bij en moet goed op elkaar aansluitenom het te laten werken.

Ik denk met je mee, geef je al mijn tips, kennis en ervaringen. Je mag mij alles vragen, ik ben je sparring partner, strategisch brein en accountability partner.

De prentenboekencast

Het is een plezier om met haar samen te werken. We kennen elkaar niet, maar ze voelt al heel dichtbij. Haar kwaliteiten zijn: laagdrempelig, professioneel, proactief, leergierig en enthousiast.

Ik kan haar diensten van harte aanbevelen.

– Fiona Cook

De resultaten die je kunt verwachten

Meer omzet

Doordat we je podcast op een andere manier gaan inzetten en je er meer klanten uit gaat halen. Daarnaast kijken we ook naar andere manieren om geld te verdienen met je podcast.

Meer bereik en zichtbaarheid

Door de acties die je gaat ondernemen tijdens dit traject, zal je podcast door meer mensen gevonden en beluisterd worden. En… hoe meer luisteraars, hoe meer potentiële klanten.

Geoptimaliseerde podcast

Je krijgt tijdens dit traject feedback op de inhoud van je podcast en je promotie. Je afleveringen worden sterker en je promotie ook. Je luisteraars blijven langer hangen en je maakt meer verbinding.

Vóór iedere sessie bekijk ik je statistieken en geef daarop feedback. Titels voor nieuwe afleveringen bedenken we ook samen, zodat deze nieuwsgierigheid opwekken en goed gevonden worden.

Meer content in minder tijd

We gaan kijken hoe het podcast proces makkelijker en sneller kan gaan voor jou, zodat je meer content kunt maken in minder tijd. Ook kijken we naar de manieren om je content te gaan hergebruiken aan de hand van verschillende handige tools.

Meer tijd en rust

Je weet waar je mee bezig bent en wat je te doen staat. Na iedere sessie heb jij helder waaraan je gaat werken en je weet dat deze acties voor de groei van je podcast én bedrijf gaan zorgen.

Uitgebreide kick-off

We starten dit traject met een uitgebreide kick-off sessie waarin we bespreken waar je nu staat, bepalen waar je over 3 maanden wilt staan en een strategie bedenken om dit te bereiken.

1:1 sessies

Gedurende het traject hebben we om de week een online 1-op-1 sessie (7 in totaal) waarin we de cijfers van de afgelopen maand doornemen, je voortgang bespreken en concrete actiepunten bepalen voor de komende maand.

Feedback

Tijdens de sessies krijg je feedback op je statistieken, afleveringen en promotie. We kijken naar wat er goed ging en wat je de weken erna gaat doen ter verbetering.

Over het 1:1 mentorship

  • 3 maanden lang ben ik jouw podcast mentor. Ik ben je sparringpartner, accountabilitypartner en strategisch brein. Je mag mij alles vragen tijdens de sessies.
  • We gaan aan de slag met een duidelijk doel en een goede strategie.
  • Tijdens het traject krijg je feedback op je afleveringen, promotie en statistieken om continu te blijven verbeteren (en natuurlijk terug te blikken op alle successen die je behaald).
  • Ik kijk mee in je podcast, maar ook in je bedrijf en je customer journey. Om je podcast goed in te zetten als marketingkanaal, hoort dit er namelijk allemaal bij.
  • We gaan aan de slag met een slimme contentkalender die ervoor zorgt dat je podcast voor je gaat werken en voor klanten zorgt.
  • Na iedere sessie heb je duidelijke en concrete actiepunten, waardoor je meer rust ervaart. Je weet precies wat je te doen staat.

Wil je samenwerken?

De investering voor het Podcast Mentorship is €1.895 (excl btw) voor 3 maanden.

Het is mogelijk om in termijnen te betalen.

Plan hieronder een match call zodat we elkaar beter kunnen leren kennen en we kunnen bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

‘Maar, ik heb nog geen podcast’

Als je nog geen podcast hebt, dan is de eerste stap om die te starten.

Natuurlijk help ik je daar ook graag bij! Bij de start van een podcast vind ik het ook belangrijk dat je alles gelijk goed hebt geregeld en nadenkt over een strategie. Zet je op de wachtlijst voor mijn cursus en krijg als eerste een seintje wanneer deze klaar is.

Veelgestelde vragen

Krijg ik ook feedback op mijn afleveringen?

Ja, ik geef je feedback op 1 aflevering per sessie (dit gaat om een nieuwe aflevering).

Hoe veel tijd moet ik voor dit traject vrijhouden?

Naast om de week een online sessie van een uur, moet je natuurlijk ook rekening houden met het opnemen van je afleveren, promoten, het uitnodigen van gasten, nieuwe acties oppakken, etc. Natuurlijk kunnen we ook kijken naar het uitbesteden van taken als je dat wilt. Hiervoor kun je gebruikmaken van mijn team.

Wat als ik tijdens dit traject op vakantie ga?

Als jij of ik tijdens deze 3 maanden op vakantie gaat, dan plannen we hier omheen. Hierdoor zal het traject iets langer duren.

Moet ik nieuw (duur) apparatuur aanschaffen om mijn podcast te optimaliseren?

Dit is in de meeste gevallen niet nodig. Natuurlijk vind ik het belangrijk dat je goed te verstaan bent en dat de afleveringen fijn zijn om naar te luisteren, maar optimalisatie van je podcast gaat veel verder dan het geluid alleen.

Wat als ik er geen tijd voor heb?

Heb je er echt geen tijd voor? Hoe veel tijd besteed je nu aan het scrollen op social media? Of het schrijven van social media content waarvan de levensduur zo’n 24 uur is?

Iedereeen heeft evenveel tijd en als jij jouw podcast wil inzetten als marketingkanaal, dan zul je het prioriteit moeten geven. Natuurlijk denk ik tijdens een match call graag met je mee

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, het is mogelijk om het in termijnen te betalen.