Podcast cursus

Binnen 3 weken je eigen, succesvolle podcast

Podcast cursus

Binnen 3 weken je eigen, succesvolle podcast

N

Alle tools en kennis om jouw eigen podcast te maken

N

Duidelijke video's en werkboeken

N

Direct een succesvolle start én toekomst voor je podcast

N

Leer hoe je je podcast opneemt, edit en online plaatst

N

Een online community om je vragen aan te stellen en mee te sparren

"
Jessica

Ha, podcaster to be!

Je bent al even bezig met het uitzoeken hoe je je eigen podcast kunt beginnen, maar je komt er niet uit.

I get it, het is overweldigend en de opties zijn eindeloos.

In deze cursus help ik jou aan de hand van duidelijke video’s binnen 3 weken jouw eigen podcast te maken, lanceren en promoten.

Jessica

Het is tijd om nu écht de stap te zetten en je eigen podcast te beginnen. Tijd om te stoppen met uitstellen en te starten met het doen.

Maar..

  • Waar begin je?
  • Hoe neem je een podcast op?
  • Welke aparatuur heb je nodig?
  • Hoe krijg je je podcast op Spotify, Apple Podcast en YouTube?

Dat en nog veel meer leer je in deze cursus. Je kunt binnen 3 weken al zeggen dat jij ook een podcast hebt!

Na het volgen van deze cursus weet jij precies hoe je verder gaat, snap je hoe alles werkt om je podcast online te krijgen en weet je ook hoe je een succes maakt van jouw podcast.

Wait no longer, dit is het moment om je podcast de wereld in te slingeren!

Over de cursus

Module 1: Introductie

Hierin geef ik je een overzicht met wat je de komende tijd gaan doen en een tijdsplanning waardoor (als je je hieraan houdt) je jouw podcast binnen 3 weken succesvol kunt lanceren.

Module 2: benodigdheden

Ik leg je uit wat je allemaal nodig hebt om een podcast te maken. Van microfoon tot opname software. Of je nou een solo podcast maakt, interviews doet (online of offline), je krijgt alle informatie die je nodig hebt.

Module 3: you got this!

Zitten er wel mensen op mij te wachten? Ben ik wel goed genoeg? Is mijn stem wel geschikt voor een podcast? Wie ben ik nou om te gaan podcast. Een greep uit de overtuigingen die we tijdens deze module gaan aanpakken.

Module 4: Strategie bepalen

Je gaat je strategie bepalen aan de hand van een werkboek, mijn visie en ervaringen en jouw doelen. Na deze module heb je helder hoe jij je podcast voor je ziet, wat je doel is en wat je te doen hebt om dat doel te bereiken.

Module 5: muziekje/jingle downloaden

Waar je een legaal muziekje koopt voor je intro en outro, dat leer je in deze module. Ook vertel ik je waar je op mag letten tijdens het uitkiezen van je muziekje, zodat deze goed bij je podcast past.

Module 6: Audio opnemen

Hoe neem je een aflevering op? Solo opnames, online interviews en offline interviews. Alles met betrekking tot het opnemen van je podcast wordt duidelijk in deze module. Na het kijken van deze video ga je zelf lekker aan de slag!

Module 7: Afleveringen editen

Je leert hoe je de audio die je hebt opgenomen kunt editen via een gratis software programma. Ook leer je hoe je de intro en outro in elkaar zet en in het vervolg makkelijk steeds weer kunt gebruiken.

Module 8: Podcast cover maken

Je podcast cover is het plaatje dat bij een podcast staat. Ik leer je hoe je deze zelf kunt maken en wat belangrijk is om op te letten tijdens het maken hiervan, zodat deze nieuwe luisteraars gaat aantrekken.

Module 9: Podcast host regelen

Ik geef je uitleg over de verschillende podcast hosts en waar je op moet letten bij het kiezen ervan. Natuurlijk deel ik ook mijn favoriete host met je. Ik laat je precies zien hoe je van begin tot eind de host zo kan instellen dat jouw podcast te beluisteren is via de verschillende kanalen. Je hoeft alleen maar de stappen te volgen!

Module 10: lanceren

Woehoee tijd om jouw podcast de wereld in de slingeren en iedereen laten weten dat jouw podcast bestaat. In deze module geef ik je nog een aantal tips die jij kunt toepassen om meer zichtbaarheid te creëren en je vindbaarheid en bereik te vergroten.

Wie ik ben?

Jessica Boots, eigenaar en oprichter van De Podcast Mentor.

Eind 2021 schreef ik mij in bij de KvK en al snel realiseerde ik me dat ik mij volledig wilde focussen op het ondersteunen van ondernemers met een podcast.

Podcasts hadden mij geholpen naar een locatie onafhankelijk leven en een leven in meer vrijheid. Daar wilde ik meer bekendheid voor krijgen!

Ondertussen heb ik al tientallen ondernemers geholpen bij het starten van hun eigen podcast en komen ze regelmatig in de hitlijsten van Apple Podcast.

Ze behalen binnen een maand al het doel wat ze pas voor over 6 maanden hadden gesteld. Dit komt omdat ze niet ‘gewoon starten’, maar weten waar ze mee bezig zijn en bewuste acties ondernemen.

Zelf heb ik ook een podcast waar consistent publiceer en regelmatig klanten uithaal.

Ik gun jou ook die succesvolle start en help je hier graag bij!

In februari 2024 ga ik beginnen met het opnemen van de video’s. Schrijf je in op de wachtlijst om als eerste te horen wanneer je je kunt aanmelden. Als je op de wachtlijst staat krijg je een hele leuke aanbieding!

Dus… als je nog een paar weekjes geduld hebt, dan zet ik een super waardevolle cursus voor je in elkaar waarmee jij je eigen podcast succesvol kunt starten!

‘Ik heb meer begeleiding nodig’

Ben jij niet iemand die het allemaal zelf wilt doen, maar ontvang je liever volledige begeleiding, ontzorging en 24/5 support?

Dan help ik je graag in mijn 1-op-1 traject jouw podcast te starten.